вторник, 22 ноември 2016 г.

Жифардова масловка

Произход: Сортът е произлязъл от случайно семеначе в Анжер, Франция. У нас е внесен преди около 90 години.
Дърво: Умерено растящо.
Цъфтеж: Ранен.
Срок на зреене: 15-20 юли.
Опрашители: Вилямова Масловка, Добра Луиза, Клапов Любимец и др.
Устойчивост: Напада се слабо от струпясване. Чувствителна към недостига на бор в почвата.
Тегло: 85 - 120 гр.
Плодове: Кожицата е тънка до средно дебела, гладка, жълто-зеленикава.
Крушите имат типичната крушовидна форма, с по-широка долна страна и стесняване в горната част.
Те са естествено сладки и са най-добре се консумират, когато са пресни и свежи.
Плодовете са под средно едри, с матово-червен до ярко-червен руменец, сладки, слабо възкисели, умерено ароматни, с много добро качество.
При обикновени условия се съхраняват 4 - 5 дни, а в хладилници – до 2 месеца.


Повече информация -
Жифардова масловка

Няма коментари:

Публикуване на коментар