Произход: Разработени са във Франция през 1866 г. Италианските круши са кръстен Abbe Fetel на монахът, който пръв ги отглеждат в средата на 1400 г.. Те са били открити като случайно семеначе и първоначално ги наричали "италианските плодове." За дълго време Abate Fetel круши се отглеждат само в региона Emilia-Romagna на Италия. Днес италианските крушите растат в Аржентина, Южна Африка, Калифорния, САЩ, а вече и у нас.
Дърво: Умерен до силен растеж.
Цъфтеж: Средно късен 15 – 29 април.
Срок на зреене: 20 – 25 септември.
Опрашители: Вилямова масловка, Пас Красан, Д-р Жюл Гюйо, Клапов любимец, Жифардова масловка.
Тегло: 170 - 300 гр.
Плодове: Плодовете са много едри, понякога достигат и до 300гр.
Дългите, леко бананoобразни круши са жълтеникаво-зелени с леко обезцветяване.
Кожицата е доста тънка, слабо грапава, бронзово-жълта, понякога с лек бакърено-оранжев или розов руменец от огряваната страна.
Плодовете са леко хрупкави със сладък аромат и нотки на мед.
Крушата е най-подходяща за консумация, точно преди да стане мека при допир.
При хладилни условия се съхраняват до началото на пролетта.
Повече информация - Абат Фетел

Няма коментари:
Публикуване на коментар