неделя, 22 януари 2017 г.

Аспарух

Произход : Български.   
Дърво : Умерено растящо.
Цъфтеж : Късен. /30 март – 15 април./  
Срок на зреене : 10 - 20 септември.
Тегло : 2.5 - 3 гр. или около 65% от общото тегло.
Опрашители : Ароматичен, Кримски, Десертен, Приморски и Юбилей.   
Устойчивост : Сравнително добра устойчивост на зимни повратни мразове и суша.  
Плодове : Едри, овални, със слабо грапава, крехка, жълтеникаво-кафява, частично разкъсана черупка / чупи се при натиск 8 - 10 кг./
Ядката е добре развита, удължена, покрита с тънка светлокафява кожица, сладка, с приятен аромат.
При този сорт полезния завръз достига 30%. Рандеман 61,87%. Масленост 49,66%.
Качество е много добро до превъзходно.
Отличава се с голяма родовитост и редовност в плододаването.
Ядката лесно се изсушава и добре се съхранява.


Повече информация - Аспарух
 

Няма коментари:

Публикуване на коментар