вторник, 22 ноември 2016 г.

Муцу

Произход: Произведена в Япония в изследователски институт Аомори през 1930. Прави своя дебют в Обединеното кралство и Съединените щати в края на 1940, когато тя е преименувана на Криспин. Днес се предлага на пазара под двете имена и се отглежда в региони по целия свят. Ябълката е кръстоска между Златна превъзходна и Индо ябълката.
Дърво: Силно растящо.
Цъфтеж: Средно късен 15 – 30 април.
Срок на зреене: 20 – 30 септември.
Опрашители: Червената превъзходна, Мелроуз, Грени Смит.
Устойчивост: Слабо чувствителен е на брашнеста мана и струпясване, чувствителен на зимни студове.
Тегло: 250 - 270 гр.
Плодове: Плодовете са гладки с ярко зелен до жълт цвят.
Имат сладък и деликатно овкусен аромат с едва доловими нотки на подправки.
Понякога имат слабо зачервяване откъм слънчевата страна.
Муцу е добър източник на разтворими фибри и помага за понижаване на холестерола, контрол на теглото, и регулиране на кръвната захар.
Съдържа витамини А и С, както и следи от бор и калий, повечето от които се намират в кожата на плода.


Повече информация - Муцу

Няма коментари:

Публикуване на коментар