вторник, 22 ноември 2016 г.

Мелроуз

Произход: Ябълката е разработена по време на Втората световна война от Freeman S. Howlett от Ohio Experiment Station в Устър, щата Охайо и е кръстоска между Джонатан и Червена превъзходна. За първи път се появява през 1944 г.
Дърво: Силно растящо.
Цъфтеж: Късен 15 – 30 април
Срок на зреене: 20 – 30 септември.
Опрашители: Айдaред, Джонатан, Грени Смит, Прима, Глостер69, Флорина, Златна превъзходна.
Устойчивост: Средна чувствителност към струпясване и брашнеста мана.
Тегло: 180 - 200 гр.
Плодове: Плодовете са едри до много едри, кълбовидно плоски до кълбовидно конични, жълто-зелени, покрити в по-голямата си част от тъмно червена окраска.
С кремаво бяло месо, тази ябълка е сочна със сладко тръпчив и леко кисел вкус, който става все по-ароматен след като престои.
Съдържат витамини А и С, както и следи от фолиева киселина и калий.
Плодовете са добър източник на разтворими и неразтворими фибри, които е доказано, че помагат за здравословно храносмилане и предотвратяване на сърдечни заболявания.


Повече информация - Мелроуз

Няма коментари:

Публикуване на коментар